Cuma, Kasım 4 | By: BladeSinger

Bir varmış bir yokmuş, NÇ adında bir kız varmış. 2 kadın NÇ'yi 26 kişiye pazarlamış.


Bu cinayetle* ilgili ilk önce;

Bunları biliyor muydunuz?

1-N.Ç.'nin hala bakire olduğunu,
2-İlişkiye giren herkesin NÇ ile ters ilişkiye girdiğini, dolayısıyla 26 kişinin ilişkiye girmeden önce bu hususta bilgilendirildiklerini.
3-Bu durumdan dolayı N.Ç.'nin 4 kez operasyon geçirdiğini,
4-N.Ç.'yi pazarlayan 2 kadının, sadece 9 sene ceza aldığını (ki bence pazarlayanlar bu adamlardan 10 kat daha suçlu)
5-Kararda ahlaki kötülüğün farkında diyerek, 13 yaşında ki bir kızın şehvet hisleri duyabileceğini(üstelik Ters ilişkiden)

biliyor muydunuz ?

Sanırım, şu an için bu 26 kişiyi teşhir etmek kamunun yapabileceği en iyi ceza. Fatih Altaylıyı sevmeme rağmen takdir eder, kişilerin isimlerini kim olduklarını ilgili bu linkten görebilirsiniz.

Başka bir ülke de olsa, sanırım 1-2 bakanın koltuğundan olacağı bu davayla ilgili kararı veren yargı mensuplarının da deşifre edilmesi, hatta ilgili kurumlarca görevlerine son verilmesi benim nacizane isteğimdir.Buna benzer bir başka dava olan Siirt vakasında benzer bir karar çıkmaması için de sivil toplum ve medya kurumlarını bir kez daha göreve çağırmak istiyorum.

Hukukun, faili Ogün Samast olan bir davada çocuk(!) olduğu için cezasını hafifletirken, mağdur olan bir çocuğu daha fazla mağdur etmesini aklım hafsalam ne yazık ki almıyor.

Bu cezadan bir kamu bireyi olarak şunu anlıyorum. iyi hal gösterirseniz değil 18 yaşından küçük 5-6 yaşında bir çocukla kendi rızasıyla(!) birlikte olablirsiniz. En fazla da 4-5 yıl yatıp çıkabilirsiniz. Ha arada Rahşan affı falan da çıkar yeni kurbanlarınızı içerden çıktıktan sonra sokakta arayabilirsiniz. Bu kararın ne yapılıp edilip tekrar gözden geçirilmesi kamu vicdanının hatta daha da önemlisi zavallı NÇ'nin vicdanının(oda nasıl olacaksa) bir nebze daha rahatlatmasını temenni ediyorum.

klişe bir laf; "Herşeyin başı eğitimden geçiyor". Eğitimsiz cahil, karanlık çağlardan kalma ahlak anlayışına hakim bir ülke ve toplumuz. Keşke herşey yerlebir olsa da, geçmişten gelen dini ve ahlaki değer yargılarımız tepetaklak olsa. İşte o zaman belki düzelebiliriz.

Neyse şimdilik bu kadar ama içim hala NÇ için kan ağlıyor.
Hepinize akıl mantık dolu günler diliyorum,

Saygılarımla,


*Cinayet diyorum çünkü, bu 13 yaşında bir birey adayına geri döndürülemiyecek şekilde hasar verilmiştir. Bu kızın Annelik, sağlıklı yaşam(psikolojik & fiziksel), en önemlisi çocukluk hakkı elinden alınmıştır. Bir birey daha doğmadan katledilmiştir. Buna 26+2+bütün yargı elemanları+toplum+iktidar+muhalefet el ele vererek bu olayın yaşanmasına izin vermiştir. Sorumlu herkesi bir kez daha kınıyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder