Cumartesi, Kasım 5 | By: BladeSinger

Tam da NÇ'nin üzerine "Precious"



Dün akşam oturdum tam da NÇ vakkasının ardından bu filmi izledim. Amerikan ve zenci yapımı filmlere şüpheyle baksam da son zamanlar da izlediğim etkileyici filmlerden biriydi. ne demişler, (bu da eski bir arkadaşın kulağıma küpe bir lafıdır "Genellemeler genelde tehlikelidir" tabiki o söylemedi ama bana o söylemişti.) "Precious"

Mariah Carey ve Lenny Kravitz konuk (tam da konuk oyuncu diyemeyiz ama işte ne denirse) oyunculuklarıyla renk katmışlar ama bundan gayri tabiki "Gabourey Sidibe" çirkin,şişman, fakir hatta ırkçı zihniyetle bakarsak kapkara bir zenci olmasıyla tam da bir günümüz anti-kahramanını oynuyor. Kanımca da on numara oyunculuk sergiliyor. Bu arada annesini oynayan kadını da takdir etmek lazım kendinden çok ama çok pis tiksindiriyor. Hani bizim Erol Taş muhabbeti var ya sokakta görünce zavallıyı dövmüşler falan, heh aynı o muhabbet yani.

Konumuz ensest, babasından 2 tane çocucğu olan Precious'ın hikayesini izliyoruz. Gerçekten yürekleri burkan bir hikaye, tavsiye edilir efenim. Ağız tadiyla demiyim de, işte sosyal bilinçle izleyiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder